Tuggummi

Tuggummi

När man tuggar något ökar salivproduktionen i munnen, vilket i sig är bra för munhygienen. Tuggummi sötade med xylitol kan också ha en positiv effekt. Xylitol minskar de bakterier som anses orsaka karies, och har i vetenskapliga studier visat sig minska uppkomsten av karies hos användarna. Det finns även speciella fluortuggummin som tillför fluor till emaljen på samma sätt som tandkräm eller munskölj.

Det är lätt att ha med sig tuggummi, vilket gör det till ett smidigt sätt att hjälpa munhygienen eller bara fräscha till sig. Men tuggummi tar inte bort plack på samma sätt som en tandborste eller Listerine® och ska bara användas som ett komplement till den vanliga rengöringen.


Office:
Johnson & Johnson Consumer Nordic
Frösundaviks allé 1, 169 50 Solna, Sweden
Denna webbplats styrs uteslutande av gällande svenska lagar och förordningar. Se vår sekretesspolicy. Användningen av denna webbplats utgör ett medgivande av tillämpningen av sådana lagar och förordningar och av vår sekretesspolicy. Din användning av informationen på denna webbplats sker på villkoren i vårt rättsliga meddelande. För information om användningen av cookies se vår cookiepolicy. 

© McNeil Sweden AB 2014. Den här webbplatsen är publicerad av McNeil Sweden AB, som ensamt har ansvaret för innehållet. Webbplatsen är avsedd för besökare från Sverige. Senast uppdaterad: November 26, 2015