Vad är tandblekning?

Vad är tandblekning?

Vi talar ofta om tandblekning som en enda sorts behandling, men faktum är att det finns ett antal olika alternativ:

  • Tandblekning som sker hemma efter besök hos tandläkare eller tandvårdspersonal. Vid tandblekning som sker hemma gör tandläkaren eller tandhygienisten en specialutformad tandskena som man själv sedan fyller med blekgel och använder dagtid eller på natten. Vid denna typ av behandling används en relativt låg nivå av blekande medel, väteperoxid. Ofta kan det räcka med tre till fyra dagars behandling, men längden varierar beroende på önskat resultat samt vilken koncentration av blekmedel som används.

  • Tandblekningsprodukter (som säljs av tandläkare).
    Engångsremsor och engångsskenor som är ”klädda” med väteperoxidgel och som används under dagtid i hemmet. Dessa innehåller vanligen låga nivåer av blekande medel.

  • Vid tandblekning som sker på klinik används generellt sett relativt höga nivåer av blekande medel, under kortare tidsperioder. Normalt tar ett behandlingstillfälle en timme och man kan behöva upprepa behandlingen en eller två gånger för att få ett bra resultat. Det blekande medlet appliceras på tänderna efter att mjukvävnaden har skyddats, och peroxiden kan sedan aktiveras med hjälp av värme eller ljus. Den här behandlingen kallas ibland för ”lasertandblekning” och utförs av tandvårdspersonal.

  • Vitgörande produkter (som säljs t.ex. på apotek och i dagligvaruhandeln).
    Har dina tänder bara lättare, yttre missfärgningar? I så fall kan du välja alternativ som vitgörande munskölj och vitgörande tandkräm (vilka inte innehåller väteperoxid eller andra blekmedel).


Office:
Johnson & Johnson Consumer Nordic
Frösundaviks allé 1, 169 50 Solna, Sweden
Denna webbplats styrs uteslutande av gällande svenska lagar och förordningar. Se vår sekretesspolicy. Användningen av denna webbplats utgör ett medgivande av tillämpningen av sådana lagar och förordningar och av vår sekretesspolicy. Din användning av informationen på denna webbplats sker på villkoren i vårt rättsliga meddelande. För information om användningen av cookies se vår cookiepolicy. 

© McNeil Sweden AB 2014. Den här webbplatsen är publicerad av McNeil Sweden AB, som ensamt har ansvaret för innehållet. Webbplatsen är avsedd för besökare från Sverige. Senast uppdaterad: November 26, 2015