3 tips för att skydda dina tänder

Ju mer du vet, desto mer kan du få känslan av att det mesta du stoppar i munnen är skadligt för emaljen och tandköttet. Det är visserligen sant, men den goda nyheten är att du kan gå till motattack och försvara dig. Följ dessa steg för en frisk mun för att återställa mineraler som försvunnit, behålla dina tänder starka och motverka skadliga bakterier.

TIPS 1: Använd tandtråd minst en gång om dagen

När du använder tandtråd tar du bort matpartiklar och rester som sitter mellan tanden och tandköttet, och gör det svårare för bakterier att stanna kvar och hårdna till tandsten. Tandsten kan bara tas bort hos tandläkaren med hjälp av speciella verktyg.

TIPS 2: Byt tandborste

Byt tandborste varannan till var tredje månad. Se till att använda mjuka borstar som är skonsamma mot tandköttet. Överväg också att använda en elektrisk tandborste som rengör effektivt utan att slita på tänderna.

TIPS 3: Använd munskölj

Att skölja med munskölj som innehåller fluor, som till exempel LISTERINE® Professional Fluoride Plus, stärker tänderna för att hjälpa till att förebygga karies och återställer styrkan i tandytan.

Ett munskölj för

alla typer av kaxighet