FRÄSCH ANDEDRÄKT

SÅ UNDVIKER DU DÅLIG ANDEDRÄKT

Alla har haft dålig andedräkt någon gång. Det är inget ovanligt, men det går att undvika. Här är några tips på hur du undviker att hamna i en pinsam situation:

Ta hand om din mun

Bra munhygien är avgörande för att åtgärda dålig andedräkt, men trots det är det inte alla som sköter den. En bra munvårdsrutin hjälper till att minska mängden bakterier som förorsakar den dåliga lukten i din mun. Använd dessutom antibakteriell munskölj två gånger dagligen för att reducera plack.

Tänk på vad du äter

Bland de värsta syndarna är svavelrika livsmedel, som till exempel vitlök och lök, som absorberas i blodet för att sedan dyka upp igen när du andas och pratar. Så, ät mer grönsaker och örter som selleri, morötter och persilja — de innehåller mycket vatten som hjälper till att skölja munnen ren.

Fyll på med vätska

Om du inte har möjlighet att borsta tänderna, använda tandtråd och munskölj efter varje måltid, kan det hjälpa att dricka något för att skölja bort bakterier och matrester innan de hinner orsaka problem. Vatten är bäst. Undvik läsk — allt det överflödiga sockret sätter sig på dina tänder och ditt tandkött, och blandar sig med matresterna vilket leder till dålig andedräkt.

 

Tugga på rätt saker

Att tugga på ett sockerfritt tuggummi efter maten kan hjälpa till att fräscha upp andedräkten och hålla igång salivflödet så att din mun kan skölja bort bakterier och matrester på ett naturligt sätt.

Så, vill du slippa dålig andedräkt? Se till att borsta tänderna, använda tandtråd och munskölj regelbundet. Listerine® erbjuder flera munskölj som motverkar bakterier som ger dålig andedräkt i upp till 12 timmar. Läs mer om Listerine® Total Care här.

Vanliga frågor om dålig andedräkt

QA Text: