Skip to main content

Title

5 sätt att lindra ilningar i tänderna

1. Borsta varsamt.

Känsliga tänder kräver extra omtanke. Ju hårdare du borstar, desto större risk för slitage på tandytan. Även om dina tänder börjar kännas bättre, är det viktigt att fortsätta borsta försiktigt med en mjuk tandborste. Borsta varsamt runt tandköttskanten så att du inte tar bort mer tandköttsvävnad.

2. Tänk på din kost.

Försök att inte äta för mycket mat som innehåller syra, som apelsiner och citroner, eftersom de gradvis kan fräta sönder emaljen och leda till att dentinet blottas. Den här typen av mat kan också förvärra känsligheten och orsaka smärta.

3. Ta hand om din mun.

För att få så bra munvård som möjligt, se till att använda rätt teknik när du borstar tänderna och använder tandtråd för att noggrant rengöra alla delar av din mun. Använd även munskölj dagligen, till exempel LISTERINE® Professional Sensitivity Therapy, för att hjälpa till att motverka ilningar i tänderna.

4. Hitta en vänlig tandkräm.

Leta efter en skonsam tandkräm som innehåller fluor. Vid kontinuerlig användning kan du märka att känsligheten minskar.

5. Spela inte hjälte.

Upplever du smärtsamma ilningar i tänderna? Om ja, så vänta inte med att gå till tandläkaren. Din tandläkare kan ge råd om munhygien och erbjuda fluorbehandling.

Ett munskölj för

alla typer av kaxighet