De 5 bästa sätten att motverka dålig andedräkt

Se över din munvårdsrutin

Om du kämpar mot dålig andedräkt utan framgång, kanske du ska se över dina rutiner för munvård. Fråga dig själv: "Borstar jag tänderna, använder tandtråd och munskölj regelbundet?" Om svaret är nej, är det nog en bra idé att börja. Här följer några enkla steg som hjälper dig att få fräschare andedräkt genom att avlägsna bakteriebeläggningar.

Och fokusera inte bara på dina tänder. Kom ihåg att ge din tunga lite uppmärksamhet också, eftersom många matpartiklar och bakterier kan samlas där och orsaka dålig andedräkt. Kom ihåg, tandborstning kommer bara åt 25% av din mun.* Addera LISTERINE® för att komma åt hela munnen.

*Från en studie som avser mätning av tändernas yta av munhålan

Boka regelbundna besök hos tandläkaren

Du kanske har stenkoll på dina munvårdsrutiner, men ändå upplever att den dåliga andedräkten inte försvinner. Då kan det vara dags att ringa din tandläkare. Tandläkaren är inte bara expert på tänder, men hon eller han kan också undersöka din mun för att upptäcka och behandla parodontit och andra problem.

Sluta röka

Utan att gå in på de mer allvarliga konsekvenserna av tobaksanvändning, så orsakar rökning om inte annat en ofräsch andedräkt. Rökning ökar också risken för tandköttssjukdom. Som med alla typer av beroende, kan det vara svårare att sluta än man tror. Så prata med din doktor eller ditt apotek om hur du kan bli kvitt ovanan.

Drick mycket vatten

Vatten — det är kallt, uppfriskande och, såvida du inte är mitt ute på havet eller i en öken, tillgängligt och drickbart i enorma mängder. Utnyttja det. Att dricka vatten förebygger inte bara muntorrhet, som orsakar dålig andedräkt, det sköljer också bort rester och matpartiklar innan de bryts ner.

Tugga tuggummi

Tandläkare rekommenderar att du borstar tänderna, använder tandtråd och munskölj två gånger om dagen för en optimal munhygien.

Så vad kan du göra mellan rengöringarna, om du till exempel just ätit en hamburgare med extra lök och är på väg till en lektion i första hjälpen? Börja tugga. Att tugga tuggummi hjälper munnen att producera saliv, vilket hjälper till att skölja bort mat och bakterier från dina tänder, tandkött och tunga. Men se till att tuggummit är sockerfritt, annars ökar du bara risken för karies.

Ett munskölj för

alla typer av kaxighet