Så förebygger du hål i tänderna

Den goda nyheten är att hål i tänderna (som bildas när karies bryter ned emaljen över en längre tidsperiod), kan förebyggas. Följ dessa tips för att undvika hål i tänderna och slippa kostsamma och obekväma ingrepp hos tandläkaren.

TIPS 1: Gå till tandläkaren

Undvik inte tandläkaren om du vill slippa hål i tänderna. Regelbundna rengöringar kan hjälpa till att stoppa kariesangrepp tidigt, innan det utvecklas till hål, och om det är nödvändigt kan din tandläkare stryka fluor på eventuella utsatta områden på tänderna för att motverka karies.

TIPS 2: Borsta tänderna med fluor

Välj en tandkräm som innehåller fluor, då det är välkänt att det skyddar tänderna från karies.

TIPS 3: Skölj med fluor

Att använda ett munskölj med fluor kan också hjälpa till att förebygga karies. LISTERINE® Professional Fluoride Plus munskölj innehåller fluor för att hjälpa till att stärka emaljen.

TIPS 4: Byt mellanmål

Försöka att begränsa småätandet under dagen, och sträva efter att mellanmålen ska innehålla mat som styrker och är bra för tänderna. Varje gång du äter eller dricker något annat än vatten, tillåts bakterier att producera syra som fräter på tandemaljen. Försök att undvika fabrikstillverkade sötsaker som godis, torkad frukt och läsk. Begränsa mängden syra som fräter på tänderna till några få gånger om dagen genom att begränsa antalet mellanmål. Om du är bekymrad för ditt tandkött, försök att borsta tänderna och skölja med LISTERINE® munskölj två gånger dagligen. Om tandborsten och munsköljet inte finns till tillgängliga, försök att åtminstone skölja munnen med vatten.

Ett munskölj för

alla typer av kaxighet