Topp 4 typer av mat som orsakar dålig andedräkt

Att borsta tänderna, använda tandtråd och munskölj är alla utmärkta sätt att hålla din mun frisk och ren. Men trots dina ansträngningar, kan din andedräkt ändå att bli lite obehaglig ibland. Men oroa dig inte. Vi tar en titt på några av de värsta syndarna:

#1: Vitlök

Det är kanske inte så chockerande att vitlök hamnar på listan, men desto mer förvånande är att vitlök lämnar spår av svavel på mer än bara din tunga. Vitlök absorberas också in i blodomloppet, vilket låter en andra våg av dålig lukt färdas via lungorna för att till sist ta sig ut genom munnen. När den väl absorberats, kan vitlöken sedan avge en frän lukt från dina porer. Men inget av det här behöver vara en anledning att helt utesluta vitlök i din kost. Försök bara att inte överdriva intaget, och när du är ätit färdigt, rengör munnen från vitlöksrester genom att borsta och använda tandtråd. Glöm inte att använda munskölj två gånger om dagen också.

#2: Lök

I likhet med vitlök, kan lukten av lök dröja sig kvar länge efter att du ätit det. Det beror på att de båda innehåller svavelföreningar som absorberas in i blodomloppet och dyker upp igen när du minst anar det. Ge dig själv ett extra skydd genom att borsta tänder, använda tandtråd och munskölj.

#3: Syrabildande mat

Bakterierna som orsakar dålig andedräkt trivs bra i den sura miljön som uppstår när man äter mat med lågt pH-värde, som t ex citroner, apelsiner och tomater. Därför är det viktigt att äta dem i måttliga mängder.

#4: Mat som fastnar mellan tänderna

Att äta en viss typ av mat kan medföra en risk för dålig andedräkt. Det beror på att de antingen är fibriga eller sega, och fastnar därför lätt mellan tänderna. Bakterier som ger dålig andedräkt kan sedan livnära sig på matresterna och orsaka dålig andedräkt. För att undvika detta, se till att borsta tänderna, använda tandtråd och munskölj efter att du ätit den typen av mat.

Ett munskölj för

alla typer av kaxighet